Ana içeriğe atla

İlk Görüntülü Konuşma

 1960'larda, AT &T’S Bell Labs, insanların telefonda konuşurken birbirlerine bakabildikleri Picturephone olarak bilinen bir görüntülü arama platformu geliştirdi. O zamanlar gerçekten çok yaratıcı bir fikirdi.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gerçek Shrek ve Sevgilisi

Resimdekiler, Maurice Tillet ve Olga; Shrek aslında bu iki kişiden esinlenilmiştir. Olga adında son derece güzel bir kadınla evlenen Fransız güreşçi Maurice Tillet, biz ise Shrek ve Fiona olarak biliyoruz. instagram.com/mapaydinbilgi0

Erkekler Hamilelik Testi Yaparsa Ne Olur ?

Eğer bir erkek hamilelik testi yapar ve sonuç pozitif çıkarsa bu büyük ihtimalle testis kanseri olduğunu gösterir.

Antik Roma'da Asker Maaşları Tuz ile Ödenirdi

Antik Roma'da Tuz Tuz, uzun zamandan beri değerli bir ürün olmuştur - mesela yiyeceği lezzetlendirmek ve korumak için ve antiseptik olarak kullanılmıştır.  Ancak kolayca hasat edilen tuz antik çağda az bulunan bir mineraldi ve bu nedenle tuz bakımından zengin alanlar önemli ticaret merkezleri haline geldi.  Bu merkezleri diğer yerleşim yerlerine bağlayan yollar da yaygınlaştı.  Patlayan bu tür rotalardan en ünlüsü, Roma  yakınlarındaki Ostia'dan, İtalya'dan Adriyatik kıyılarına  kadar uzanan Roma  Via Sıtma  (Tuz Rotası)'idi. Tuz öylesine kıymetliydi ki, asker maaşlarının bir kısmı tuz ile ödeniyordu.