Ana içeriğe atla

Cinsiyet Değiştirme Ameliyatı Geçiren Türk Ünlüler






Bülent Ersoy

Türk müziğinin Diva’sı Bülent Ersoy, 1981’de Londra’da Charring Cross hastanesinde geçirdiği cinsiyet geçiş ameliyatıyla kadın olmuştu. Cinsiyet değiştirmesinin ardından Bülent Ersoy için çok zorlu bir süreç başlamış, Türkiye’de henüz cinsiyet değişikliği tanınmadığı için Ersoy, 8 yıl sahnelerden uzak kalmak zorunda kalmıştı. Pembe nüfus cüzdanını yıllar sonra Turgut Özal’ın başbakan oldu dönemde çıkarılan bir kanun sayesinde alabilmişti.


Selin Ciğerci

Cinsiyet geçiş ameliyatıyla kadın olan Selin Ciğerci, Bebek Okan olarak biliniyordu. Babası ünlü bir hazır giyim firmasının sahibi olan olan Ciğerci hayatını DJ’lik yaparak sürdürüyordu. Verdiği bir röportajda cinsiyet değiştirmek istediğini ve babasının ailesinin bunu istemediğini belirten Selin Ciğerci ameliyat parasını annesinden aldığı harçlıklar ile gerçekleştirdiğini ifade etmişti.


Rüzgar Erkoçlar

Onu ekranlarda ilk defa Nil Erkoçlar olarak dizi ve reklamlarda izleme şansımız oldu. Geçtiğimiz yıllarda geçirdiği cinsiyet geçiş ameliyatından sonra Nil Erkoçlar olan ismini Rüzgar Erkoçlar olarak değiştirdi. Şu an Rüzgar Erkoçlar’ın Tuğba Erkoçlar ile mutlu giden bir evliliği var.

Ayta Sözeri 

31 Mart 1976 tarihinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde dünyaya gelen Ayta Sözeri 1982’de ailesiyle İzmir’e yerleşmiş ve 20’li yaşlarında cinsiyet değiştirme ameliyatı olmuştur. Ege Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi almıştır. Daha sonra aralarında Sezen Aksu’nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yapmıştır. Türkiye’nin ilk trans oyuncusu olan Ayta Sözeri, insan hakları ve LGBT aktivistidir. Ulan İstanbul, Aile Arasında, Koca Dünya, Paramparça, Akasya Durağı, Güneşi Gördüm gibi film ve dizilerde rol almıştır.






Neslihan Doğrusöz


1987 yılında İstanbul’da doğan Neslihan Doğrusöz, “İşte Benim Stilim” isimli yarışmada ekrana gelmişti. Neslihan Doğrusöz aynı zamanda reklam çekimlerinde, moda ve kapak çekimlerinde styling danışmanlığı yapıyor. 2005 yılından bugüne moda dünyasının içerisinde yer alan Neslihan Doğrusöz, Marie Claire, Elle, Vogue gibi birçok önemli dergide görev aldı. Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Neslihan Doğrusöz, Instagram hesabından sık sık fotoğraf paylaşımlarında bulunuyor. Cinsiyet değiştirme ameliyatı olan Neslihan Doğrusöz Instagram hesabından paylaşım yaparak ‘Merhaba… Benim adım Doruk…‘ ifadelerini kullanmıştı.



Devran Çağlar

Devran Çağlar, 1 Ocak 1963 yılında Adana’da dünyaya geldi. 90’lı yılların ünlü arabesk şarkıcıları arasında olan bir zamanlar adından söz ettiren Çağlar ayrıca 3 sinema filminde de rol aldı. Şöhret olduğu yıllarda Bülent Ersoy’un tahtına aday olarak görülen şarkıcı, zamanla popülerliğini yitirmiş ve buna sebep olanın diva olduğunu iddia etmişti. Geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu kaybettiğimiz Devran Çağlar 2000’li yılların başında cinsiyet geçiş ameliyatı olmuştu




Emel Aydan

1951 yılında ünlü oyuncu Hüseyin Kaşif‘in oğlu Erdoğan Kaşif olarak dünyaya gelen Emel Aydan, 20’li yaşlarında Roma’da gizlice ameliyat olup cinsiyet değiştirdi. Yeşilçam‘da erotik filmlerde oynadı ama kimse onun cinsiyet değiştirdiğini fark edemedi. Lüküs Hayat isimli müzikalde ve “Ah Nerede Vah Nerede” gibi filmlerde de oynayan Emel Aydan’ın, aslında erkek olduğunu anlayan ilk isim ise ünlü oyuncu Gazanfer Özcan olmuş.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gerçek Shrek ve Sevgilisi

Resimdekiler, Maurice Tillet ve Olga; Shrek aslında bu iki kişiden esinlenilmiştir. Olga adında son derece güzel bir kadınla evlenen Fransız güreşçi Maurice Tillet, biz ise Shrek ve Fiona olarak biliyoruz. instagram.com/mapaydinbilgi0

Erkekler Hamilelik Testi Yaparsa Ne Olur ?

Eğer bir erkek hamilelik testi yapar ve sonuç pozitif çıkarsa bu büyük ihtimalle testis kanseri olduğunu gösterir.

Antik Roma'da Asker Maaşları Tuz ile Ödenirdi

Antik Roma'da Tuz Tuz, uzun zamandan beri değerli bir ürün olmuştur - mesela yiyeceği lezzetlendirmek ve korumak için ve antiseptik olarak kullanılmıştır.  Ancak kolayca hasat edilen tuz antik çağda az bulunan bir mineraldi ve bu nedenle tuz bakımından zengin alanlar önemli ticaret merkezleri haline geldi.  Bu merkezleri diğer yerleşim yerlerine bağlayan yollar da yaygınlaştı.  Patlayan bu tür rotalardan en ünlüsü, Roma  yakınlarındaki Ostia'dan, İtalya'dan Adriyatik kıyılarına  kadar uzanan Roma  Via Sıtma  (Tuz Rotası)'idi. Tuz öylesine kıymetliydi ki, asker maaşlarının bir kısmı tuz ile ödeniyordu.